Dňa 6. júna 2024 sa v Michalovciach uskutočnila celodenná konferencia „Ochrana detí pred násilím – rodovo podmienené násilie – multidisciplinárna spolupráca v praxi“, ktorú spoluorganizovali Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny, Národný projekt spoločne za detstvo bez násilia pre všetky deti, Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny Michalovce – odbor sociálnych vecí a rodiny, Vysoká škola zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety, n. o. Bratislava,  Inštitút Bl. Metoda Dominika Trčku Michalovce a Koordinačno-metodické centrum pre prevenciu násilia na ženách Inštitútu pre výskum práce a rodiny.

Cieľom konferencie bolo poukázať na význam multidisciplinárnej spolupráce v praxi. Svoje skúsenosti a výskumy odprezentovalo 13 odborníčok a odborníkov, ktorých príspevky boli zamerané na široké spektrum tém z oblasti ochrany detí a žien pred násilím, rizikového správania sa detí a mládeže, trestnej činnosti páchanej mládežou na mládeži a nebezpečenstiev virtuálneho sveta.

Konferenciu otvoril PhDr. Mgr. Rastislav Barkasi a privítal účastníctvo a rečníkov a rečníčky, ktorí prišli z Prahy, Ružomberka, Bratislavy a z Užhorodu.

Svoje odborné príspevky na tomto podujatí predniesli aj naše kolegyne Mgr. Barbora Burajová, PhD. „Akoby násilie s tým nič nemalo. Skúsenosti žien zažívajúcich partnerské násilie so službami a inštitúciami“ a doc. ThDr. Mgr. Slávka Karkošková, PhD. „Keď očakávanie, aby sa rodičia dohodli, nie je v najlepšom záujme dieťaťa“.

Konferencia sa mohla uskutočniť vďaka spolufinancovaniu z fondov EÚ v rámci Programu Slovensko.

Skip to content